De Johansons

  • Jaar: 2017
  • ISBN: 978-90-225-5592-7
  • Aantal pagina’s:
  • Uitgever: Boekerij
  • Prijs paperback: 15 euro
  • Prijs e-book:
Over dit boek

De intelligente Anne groeit op in een arbeidersgezin waar ze zich een vreemde eend in de bijt voelt. Wanneer zij de intellectuele en welgestelde Johansons ontmoet, beseft zij vrijwel direct dat ze bij dit gezin wil horen. Zij raakt innig bevriend met de dochter en twee zoons van de Johansons en gaat deel uit maken van hun jazzband. Dan zet een reeks dramatische gebeurtenissen hun vriendschap onder druk.

DE JOHANSONS is een familieroman, maar ook een verhaal over jeugddromen en de onvermijdelijke teleurstellingen die het ouder worden met zich mee brengt. Een verhaal over vriendschap, liefde, verraad en verzoening. Aangrijpend, spannend en humoristisch.

Uit de pers

‘Ontroerend en aangrijpend.’ Elegance

‘Het raakte me door de echte en dus feilbare mensen die er een rol in spelen. Alles trefzeker verwoord zonder in valse sentimenten te vervallen. Meeslepend! ****’ Libelle

‘Een sterke en beklemmende familieroman over jeugdige idealen, liefde, teleurstelling en verraad.’ Zin

”Vandaag het schitterende verhaal uitgelezen!!!! Mooi ontroerend en eerlijk, realiteit ten top! Een aanrader lekker leesbaar soort van spannend wat het laatste hoofdstuk zal brengen.’ Marjan Rietdijk Werkneemster bij Bruna Ladan, Oostvoorne

‘Meeslepend boek (…) moeilijk weg te leggen. Echt bijzonder goed gedaan en heel indrukwekkend vind ik de manier waarop de geestelijke problemen van Werther zijn beschreven. Je kunt niet in iemands hoofd kijken, maar het lukt hier om als lezer Werthers gevoel, zijn vertwijfeling daarover, en het besef dat het bergafwaarts zal gaan wat hij of een ander ook doet omdat die depressie nu eenmaal sterker is dan al het andere, te ervaren alsof je het zelf meemaakt. Daarmee is het boek echt verrijkend, vind ik, het geeft je een groter besef van wat het is om aan een depressie te lijden, maar vooral ook nieuw begrip voor de onmacht ervan.’ Michelle Visser (auteur)

‘De Johansons blijven je bij; na lezen (liefst in één ruk) denk je nog lang over ze na. En over hoe een klein, nooit goed uitgesproken incident grote, verdrietige gevolgen kan hebben, tot ver in de toekomst. Gelukkig is er bij de Johansons muziek, veel muziek; muziek die wonden heelt en hoop geeft dat die betere toekomst waar ze vroeger allemaal van droomden misschien toch niet onbereikbaar is… Een geweldige familieroman die je niet mag missen.’ Jackie van Laar (auteur)

‘Een boek waarvan je zou wensen dat je met je ogen dicht kon lezen, zodat je vol aandacht kon luisteren naar de mooie, valse, lastige en prachtige klanken van deze bijzondere familie.’ Cora Blomjous. Riemer & Walinga de Boekverkoopers in Ermelo.

‘Wat een mooi en gevoelig boek is dit. En wat een einde; mooi / ontroerend / passend / reëel en als lezer heb ik het gevoel dat het klopt en ben ik blij omdat er hoop gloort voor de personages. Een warme, liefdevolle en ontroerende roman over familie , vriendschap , verloren dromen en loslaten.’ Connie Flipse (boekblogger)

‘Een sterk invoelbaar levensecht familieverhaal vol emotionele deiningen.’ Shyama Hopman (boekblogger)

‘Ik heb de Johansons gelezen en ik heb er van genoten. Vanaf de eerste pagina wist het verhaal me te boeien. Absolute aanrader.’ Anja Maathuis, Bruna Schaijk

‘Scherp, dynamisch en mysterieus; ik kon niet ophouden met lezen! Wat is er toch gebeurd tussen Anne en de Johansons?’ Tessa Heitmeijer

‘Een prachtige roman over het verloochenen van je afkomst en van jezelf.’ Daniëlle Hermans (auteur)

‘Een broeierige familieroman die onder je huid kruipt.’ Annet de Jong (auteur)

Een aangrijpende roman over de knellende, ondoordringbare en bij vlagen destructieve familieband.’ Astrid Harrewijn (auteur)